Photo gallery

Press Release

03/Nov/2011
Maastricht podium voor uitreiking EPSA 2011 Award

Op 15, 16 en 17 november aanstaande zal EIPA (European Institute of Public Administration) met trots de prestigieuze 'European Public Sector Award 2011’ uitreiken aan de meest innovatieve Europese overheidsorganisaties. Het internationale evenement dat rondom deze prijsuitreiking in Maastricht georganiseerd wordt, vindt plaats op drie bekende Maastrichtse locaties: het Stadhuis, het Limburgse Provinciehuis en EIPA’s hoofdkantoor aan het Onze Lieve Vrouweplein. Vertegenwoordigers van lokale, regionale en nationale overheden uit 18 Europese landen en diverse hoogwaardigheidsbekleders zullen aanwezig zijn.

Burgemeester Onno Hoes geeft op dinsdag 15 november het startschot met een ontvangst van de gasten uit alle hoeken van Europa op het Stadhuis. Hij zal daar vervolgens samen met EIPA’s directeur-generaal, Prof. Dr Marga Pröhl de Best-Practice certificaten uitreiken aan 43 organisaties die met hun project een eervolle vermelding verdienen. Tijdens deze avond zal er tevens speciale aandacht zijn voor Maastricht VIA2018 met een presentatie door Huub Smeets, bestuursvoorzitter van VIA2018.

Nadat op woensdag 16 november de genomineerden hun projecten in detail kunnen presenteren in thematische workshops en een Project Market Place bij EIPA, worden op de laatste dag van het evenement, donderdag 17 november, de EPSA 2011 prijzen uitgereikt. Het Provinciehuis is op die dag het toneel voor een internationaal symposium gevolgd door de feestelijke prijsuitreiking en een persconferentie.

Namens de provincie Limburg verwelkomt de Gouverneur, de heer Theo Bovens, de 15 genomineerden en andere genodigden waaronder verschillende Europese politici, experts en vertegenwoordigers van de Europese Commissie. Keynote speeches worden gegeven door internationale bestuurders en politici zoals onder meer de heer Bernard Bot, voormalig Minister van Buitenlandse zaken, mevrouw Beate Lohmann, Hoofd Administratieve Modernisering van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken en de heer Koos Richelle, directeur-generaal van het Directoraat Generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie van de Europese Commissie.

EIPA – met haar hoofdkantoor in Maastricht (sinds 30 jaar!), kantoren in Luxemburg, Barcelona en Brussel, en een staf van 130 medewerkers van 22 verschillende nationaliteiten – is bijzonder trots samen met de gemeente Maastricht en de provincie Limburg de beste nationale, regionale en lokale overheidsorganisaties bij elkaar te brengen in de Europese stad Maastricht.

Noot voor de redactie & UITNODIGING VOOR DE PERS:

Geaccrediteerde pers wordt hiermee uitgenodigd om de belangrijkste onderdelen van het programma en de persconferentie (engels gesproken) bij te wonen:

- Dinsdag 15 november, 18.00 uur, Stadhuis Maastricht: Uitreiking Best Practice certificaten door Burgemeester Onno Hoes en EIPA directeur-generaal Prof. Dr Marga Pröhl.

- Donderdag 17 november, 09.30-12.45 uur, Provinciehuis Maastricht: symposium en prijsuitreiking door Gouverneur Theo Bovens, voormalig Minister Bernard Bot e.a.

- Donderdag 17 november, 12.45 uur, Provinciehuis Maastricht: Persconferentie

Bijgevoegd ontvangt U het complete programma. Wilt U een interview houden met een van de sprekers of genodigden? Wij regelen dat graag voor U!

Gelieve uiterlijk 11 november uw aanwezigheid en evt. interview verzoek aan te melden bij Joyce Groneschild (j.groneschild@eipa.eu). Aanmelding vooraf is noodzakelijk in verband met toegang tot de locaties.

Return to the News Archive